HOOGEVEEN – In de afgelopen week is er in politiek opzicht heel wat gepasseerd wat de gemoederen hoog heeft doen oplopen. Gemeente Belangen Hoogeveen e.o. en dan met name de ex wethouder Jan Steenbergen zijn de hoofdrolspelers in deze soap.

“Jan Steenbergen is terug van weggeweest: hij vult de vrijgekomen plek op in de raadsfractie van Gemeentebelangen Hoogeveen”. Een korte samenvatting is deze: “Door de voordeur er uit, een afscheidsreceptie en vervolgens door de achter deur weer naar binnen”.

Dit is door het grote publiek niet te verteren zo blijkt wel uit de overwegend negatieve reacties in de sociaalmedia. Gemeente Belangen heeft er nog een positieve draai aan proberen te geven door de volgende zinnen de media in te sturen “Fractievoorzitter Jacob van der Heide zegt verrast te zijn door het feit dat Steenbergen bereid is om de opengevallen plek in de fractie te vullen.

,Ik kan alleen maar concluderen dat dit de fractie ten goede zal komen en ik verwacht straks ook in mijn rol als wethouder een goede relatie en werkverhouding. Ik zeg dan ook namens de fractie en bestuur, welkom Jan.” Gezien de vele negatieve reacties kunnen we vaststellen dat de uitwerking van deze introductie niet echt gelukt is. Deze draaideur soap heeft Bé Okken, zoon van een van de oprichters van deze politieke partij, doen besluiten zijn lidmaatschap publiekelijk op te zeggen.

In de komende uitzending van Koopman op pad spreekt Okken openhartig over zijn overwegingen en zijn besluit. Komende zondagmiddag is deze uitzending via de digitale media te zien en te beluisteren.

Geef een reactie