Hoogeveen – Als je mensen probeert aan te spreken dan krijg je soms het gevoel dat we elkaar niet meer of nauwelijks vertrouwen en elkaar min of meer als vijanden zien; in deze drukke tijd met als grondslag het egoïsme om ons heen. Als je hieraan denkt, bekruipt je een zekere angst en dat in een tijd dat we elkaar nodig hebben in deze economische crisis.

De gewone mens in koele dagen, voor een warme Kerst.We wensen elkaar alle warmte toe met woorden als: prettige verjaardag, prettige Kerstdagen. Als we op vakantie gaan en op het punt van vertrekken staan, roept de buurman ons na: ‘’Goede vakantie en veel plezier” en om 12 uur oudejaarsnacht “Gelukkig Nieuwjaar” en we zingen bijvoorbeeld ook songs als “happy new year”. Dit zijn zo maar enkele citaten die we allemaal wel kennen. Maar ja wat doen we er mee? Weinig! Kijk maar eens televisie, lees de krant maar eens of bekijk de filmpjes op internet van meisjes en vrouwen die misbruikt worden door groepjes jongens en zo is er meer ellende op te noemen. Wat doen we met deze ‘mooie woorden’ ? NIKS.

Dat maakt me dan kwaad, zoals de rellen in Haren waar alles wordt vernield om een feestje te vieren!! Een feestje… Rotzooi trappen!! Een paar weken geleden weer eens een scheidsrechter in elkaar getrapt op het voetbalveld met dodelijke afloop. Sport verbroedert toch ??? Het 15 jarig meisje dat zich van het leven beroofde door voor de trein te springen, omdat ze gepest werd op school, zo bleek uit een brief, die ze later van haar vonden.

Mensen die elkaar te lijf gaan om de gekste dingen. Jeugd en volwassenen die de boel vernielen van een ander en dan tegen ons zelf zeggen: ‘Dat zou ik nou nooit durven of doen, wat erg hè’. En we besteden er weer eens aandacht aan in de media. Er worden Kamervragen gesteld of als er maatregelen genomen moeten worden? We laten het ook zo weer over ons heen gaan. En we gaan weer vrolijk verder met waar we gebleven zijn.

In wat voor wereld ‘wonen’ en ‘werken’ we eigenlijk waar we elkaar alle mooie dingen toewensen? Als dit dan bij die mooie woorden blijft, dan komt er van al die goede wensen niets terecht en we moeten toch verder met elkaar.

Door: Henk Boer

een column uit 2012

Door Henk Boer

Geef een reactie