Hier kunt u online foto’s bij bestellen Oypo

HOOGEVEEN – De heer A Otten heeft van 1958 tot heden diverse vrijwilligerstaken gedaan met betrekking tot muziek. Van 1958-1975 was het lid van de fanfareorkesten Beatrix in Elim, Irene te Noordscheschut en De Bazuin in Hollandscheveld. Hij speelde steeds de bugel. Voor de Hervormde jeugdclub in Elim speelde hij trompet en trad ook op in Hollandscheveld. Ook speelde hij bij mensen in de buurt als ze hem vroegen een avond te komen spelen.

Van 1967-1975 was de heer Otten vrijwilliger bij kampeerboerderij Schutte in Giethem, thans camping Bergzicht. Op zijn initiatief verzorgde hij gedurende 2 a 3 weken dagelijks muziekbijeenkomsten en speelde ook vaak op trompet of orgel op enkele punten op het terrein van de boerderij. ’s Middags en ’s avonds speelde hij in de kantine vaderlandse liederen. Ook ging hij met de bugel over de camping met kinderen zingend achter hem aan. Ook buiten de vakantieweken om ging de heer Otten naar de kampeerboerderij om op te treden voor bejaarden. Hij begeleidt op de camping de kinderzang en ging spontaan bij kampeerders op visite om een muzikale hulde te brengen.

Van 1958-1963 speelde de heer Otten samen met muziekvereniging Beatrix ’s nachts kerstliederen op diverse plaatsen in en in de buitenstreken van Elim. De heer Otten bespeelt tijdens de rijwiel 4-daagse in veel dorpen vele uren kerkorgels. Een 4-tal jaren is er een zangroep in de winkel De Fakkel waarbij de heer Otten het orgel bespeelt. Het hele jaar door brengt hij ook muziek ten gehore op kerstmarkten en braderieën in en om Hoogeveen.

Gevraagd en ongevraagd trakteert hij door het jaar heen meerdere personen op een bespeling van één van zijn instrumenten. Hij springt ook geregeld in wanneer een kerkelijke bijeenkomst verlegen zit om een organist in bijvoorbeeld Noordscheschut, het DELU-gebouw, de Ichtuskerk en de Centrumkerk. De her Otten was van 1965 tot 1975 organist bij de Christelijk Gereformeerde Kerk Noordscheschut.

Bij de Christelijk Gereformeerde Kerk in Hoogeveen is de heer Otten multi-instrumentalist (piano, keyboard, bugel, accordeon, melodica, xylofoon) en begeleider van diensten in en buiten de kerkelijke gemeente van 1983 tot heden. Naast de zondagse diensten heeft de heer Otten al honderden keren het orgel bespeeld bij doordeweekse samenkomsten, als gemeenteavonden, rouw- en trouwdiensten etc.
Hij heeft daarvoor contact met de predikant over de liturgie, studeert de stukken in, is ruim op tijd aanwezig zijn voor de dienst en speelt na afloop van de dienst.

Van 1985-1989 was de heer Otten dirigent van het koor Looft de Heere in Nieuw-Balinge en het koor Nieuwlande. Van 1990 tot heden is de heer Otten begeleider muziek bij woonzorgcentrum Olden Kinholt. Hij organiseert en begeleidt de zondagavond zang, afwisselend een kerkdienst en een zangavond met geestelijke liederen. De heer Otten begeleidt ook bij activiteiten op uitnodiging of komt spontaan spelen in de zaal bij koffiemomenten waarbij allerlei liederen worden gezongen. Ook op de Wenning, de groep met psychogeriatrische (demente) bewoners, komt de heer Otten om te zingen met de bewoners.

Van 1992-2019 was de heer Otten vaste begeleider van het Evangelisatiekoor Noordscheschut. Het koor zong in kerken en verzorgingstehuizen in de gemeente Hoogeveen in is in 2019 opgeheven. Bij Woonzorgcentrum De Westerkim was de heer Otten van 2005-2018 vrijwilliger en begeleider muziek. Sinds hij in 2018 in het woonzorgcentrum is komen wonen springt hij nog regelmatig in als iemand verhinderd is. Ook bezoekt hij regelmatig bewoners, drinkt met hen een kop koffie/thee en houdt hen gezelschap.
Hij bespeelde het orgel bij de weekopening, er was zingen bij het orgel met afwisselend christelijke liedjes en liedjes van vroeger. Hij deed de begeleiding bij feestjes, partijen en activiteiten op piano en accordeon. Naast de zondagavondzang maakte hij muziek in de algemene ruimtes en op de huiskamers. Belangeloos en vol passie voor de bewoners en hun welbevinden.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: