Hoogeveen – De heer en mevrouw Doornbos-Luinge zijn op donderdag 22 september 60 jaar getrouwd. De burgemeester bracht het echtpaar die dag een bezoekje om het diamanten paar namens het college te feliciteren met dit heuglijke feit.

doornbos-luinge-02De Jacob Doornbos en Bertha Luinge kwamen elkaar tegen op de Groninger Kermis bij de caky wals. De heer Doornbos wist nog precies te vertellen over hun trouwdag. Dat was in Eelde om 11:00 uur.

Na diverse verhuizingen zoals Zwolle en de Noord-Oostpolder alwaar hij boerenknecht was is hij later vrachtwagenchauffeur geworden en vervoerde hoofdzakelijk suiker voor de firma Gorter te Hoogkerk. Vaak had de heer Doornbos een rit van Groningen naar Rotterdam. Voor de Coöperatie en later Agrifirm heeft hij nog 27 jaar lang gereden.

Samen met hebben ze nog busreizen georganiseerd naar de mooiste plekken in Nederland en Duitsland. Soms kroop de heer Doornbos zelf nog achter het stuur terwijl mevrouw Doornbos alles moest noteren en op verschillende dingen letten en zo werd de busreis van te voren van minuut tot minuut vastgelegd.

Mevrouw Doornbos was hoofdzakelijk huisvrouw maar heeft daarnaast nog 15 jaar in de thuiszorg gewerkt in Delfzijl. Ook ging mevrouw Doornbos thuis garnalen pellen ‘s morgens 5 kg en ’s middags 5 kg. Ook kon mevrouw Doornbos goed behangen en dat deed ze regelmatig.

doornbos-luinge-03 doornbos-luinge-01

In 2002 zijn de heer en mevrouw Doornbos in de Zonnehof komen wonen en sinds 2006 in de Meteoor.

Beiden werden lid van de koersbalclub terwijl Bertha ook lid werd van de handwerk club waar ze met enkele dames heen gaat naar de Magneet. De dames worden ouder het lopen gaat steeds slechter. Jacob brengt  en haalt ze even met de auto. En dat op 83 jarige leeftijd

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie