HOOGEVEEN – Vandaag mogen het bruidspaar, de heer kenter (92) en mevrouw kenter (89) hun briljantenhuwelijk vieren. Door de Coronamaatregelen, nam burgemeester Karel Loohuis tegen 11.00 uur telefonisch contact op met het echtpaar om hen namens het college te feliciteren met dit heuglijke feit. Het heugelijk werd in huiselijke sfeer gehouden.

Het echtpaar Kenter in het jaar 2015 verhuisd naar een nieuw appartement in het Hennie van Andelhof, grenzend aan het woonwijkcentrum Bilderdijk. Met uitzicht op de Huijgensstraat, de straat waar zij zoveel lief en leed met elkaar en hun buren hebben gedeeld, genieten zij daar van hun appartement . Het samen ouder worden met hun familie vinden zij prachtig maar tegelijkertijd ervaren zij ook de nadelen daarvan. Veel van hun oude buren, vrienden en kennissen zijn hun ontvallen waardoor hun sociale omgeving in Hoogeveen nagenoeg is opgehouden te bestaan. Zoals zovelen ervaren zij de huidige Corona tijd met alle beperkingen als een zware ingrijpende periode.

De hobby van de heer Kenter (Kerst vieren in mini)

Zij hadden zich zo verheugd om hun briljanten huwelijk samen met hun kinderen, klein- en achterkleinkinderen te vieren. Helaas strooit Corona ook hier roet in het eten. Gehoopt wordt dat, zodra de horeca weer wordt geopend, zij alsnog een feestje met de familie kunnen vieren. Tot die tijd zullen zij het moeten doen met beperkt bezoek , kaartjes en telefoontjes.

Door Henk Boer

Geef een reactie