HOOGEVEEN – De Historische Kring Hoogeveen heeft het initiatief genomen om bouwhekken in de Hoofdstraat te voorzien van doeken, bedrukt met foto’s van oud Hoogeveen. Dit gebeurt in samenwerking met de ondernemers c.q. eigenaren van de panden of bouwbedrijven, waar de doeken worden geplaatst.

Afgelopen maandag zijn de eerste doeken opgehangen in Hoofdstraat Noord, bij de afgebrande panden op de huisnummers 47/49. Firma Bork heeft de doeken gesponsord. Ook zijn bij het pand waar voorheen Kijkshop gevestigd was doeken geplaatst.

Bouwhekken staan vaak gedurende langere tijd rondom bouwplaatsen en dit heeft een ontsierend effect op de omgeving en in dit geval op het aanzien van de Hoofdstraat. Bij de Historische Kring is het idee ontstaan om hier iets aan te doen. Ondernemers reageerden direct enthousiast en werkten graag mee.

Het plaatsen van doeken hoeft uiteraard niet beperkt te blijven tot de Hoofdstraat. Ook elders kunnen ontsierende hekken bekleed worden. De Historische Kring zal de bouwactiviteiten goed in de gaten blijven houden, maar het zou ook mooi zijn als ondernemers en/of bouwbedrijven de Historische Kring op de hoogte brengen van nieuwe initiatieven. Dit kan via emailadres info@historischekringhoogeveen.nl

Door Henk Boer

Geef een reactie