HOOGEVEEN – De Hoogeveensche Kuiertocht gaat door. Op woensdag 29 december is het zover. „En ja, we weten opnieuw te verrassen”, belooft Robert Ottes van Rotary Hoogeveen, de serviceclub die opnieuw tekent voor de organisatie.

Route blijft geheim
Hoe de route er dit jaar uitziet, blijft geheim. Het enige dat Ottes wil verklappen is dat de start bij Punt H is, pal naast de ingang naar de Tamboerpassage aan de Hoofdstraatzijde. Na enige aarzeling geeft de Ottes toe: „Het centrum is prachtig geworden en heeft in deze tijd van het jaar sfeervolle verlichting. Dat laten wij graag zien. Wat ik verder kan zeggen is dat we weer een andere kant van Hoogeveen ontdekken én dat het opnieuw een tocht vol verrassingen wordt. Zo bezoeken we locaties waarvan ik zeker weet dat veel mensen daar nog nooit zijn geweest.”

De wandeling beslaat dit keer 7,5 kilometer.

Goede doel: inclusieve speeltuin in Park Dwingeland
De Rotary heeft de komende jaren gekozen voor het thema ‘Jeugd’. „Dat is een breed thema. Wij zijn op zoek gegaan naar iets dat nu speelt. In Park Dwingeland wordt een inclusieve speeltuin aangelegd, waar kinderen met een beperking samen met andere kinderen kunnen spelen. „Dit jaar is de ticketprijs 12,95 euro. Hiermee hopen we een goede bijdrage aan de inclusieve speeltuin te realiseren. Dit mooie doel verdient dat.”

De ticketshop is inmiddels geopend. Kijk voor kaarten op www.hoogeveenschekuiertocht.nl.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: