Hoogeveen – In Hoogeveen wordt momenteel hard gewerkt aan een van de grootse bouwprojecten in het Noorden. Vandaag is door de drie initiatiefnemers het officiële feestelijke startsein gegeven voor de bouw. Wethouder Anno Wietze Hiemstra en de directeuren van Woonconcept, Sandra Korthuis en Woonconcept Vastgoed, René Wennemers, reden op ludieke wijze de toekomstige parkeergarage ‘De Kaap’ in.

De Kaap
De Kaap bestaat uit een parkeergarage voor 483 plaatsen. Opdrachtgever hiervan is de gemeente Hoogeveen. Door de bouw van de parkeergarage wordt het parkeren op het Stoekeplein en het Beukemaplein verminderd en ontstaat er ruimte voor aantrekkelijke woningbouwlocaties. Bovendien ontstaat ruimte voor een verdubbeling van park Dwingeland dat de komende jaren volledig opnieuw wordt ingericht. Een deel van de parkeergarage is bestemd voor de bewoners van de appartementen en voor het Jannes van der Sleedenhuis.dekaap-start

Wethouder Anno Wietze Hiemstra en de directeuren van Woonconcept, Sandra Korthuis en Woonconcept Vastgoed, René Wennemers, reden op ludieke wijze de toekomstige parkeergarage De Kaap in. Foto: Gerrit Boer

Boven de parkeergarage komen appartementen voor diverse huishoudens. De locatie is perfect, in het centrum, met alle voorzieningen in de directe nabijheid en uitzicht op Park Dwingeland. De appartementen liggen aan een openbare binnentuin. 

Woonconcept is opdrachtgever voor de inleunappartementen en commerciële ruimte en verhuurt deze vervolgens aan het Jannes van der Sleedenhuis. Daarnaast verhuurt Woonconcept 38 reguliere huurappartementen. Woonconcept Vastgoed is opdrachtgever voor de 17 koopappartementen ‘Park Dwingeland’. De verkoop hiervan start medio april. De verkoop van acht parkwoningen start op een later moment.

Betrokken partijen
De Kaap is een ontwikkeling van Woonconcept Vastgoed uit Meppel. Het ontwerp is van AAS uit Groningen en na een Europese aanbesteding is Trebbe uit Zwolle aannemer van het nieuwbouwproject geworden.

Start bouw
Eind vorig jaar zijn de voorbereidende werkzaamheden van start gegaan. Begin januari kwam de vaart er in. De nutsbedrijven hebben waar nodig de leidingen verlegd, de gemeente heeft rondom de bouwplaats verkeersmaatregelen getroffen, de aannemer heeft keten en hekken geplaatst en de damwanden aangebracht. Zuidema Aannemers is begonnen met het ontgraven van de bouwkuip voor de parkeergarage. Ondertussen zijn de funderingswerkzaamheden in volle gang en worden de funderingspalen aangebracht.

Informatie
De bouwlocatie trekt veel bekijks en daarom komt er een zogenaamde ‘spottersplek’ waar belangstellenden het werk in uitvoering kunnen bekijken. Ook komt hier een informatiebord. Om omwonenden en belangstellenden van het laatste nieuws op de hoogte te houden is er een Facebookpagina (DeKaapHoogeveen) en wordt er getwitterd @Kaap_Hoogeveen). Daarnaast wordt er een zeswekelijkse nieuwsbrief uitgegeven waar men zich voor kan aanmelden via (info@woonconceptvastgoed.nl).

Door Henk Boer

Geef een reactie