Hollandscheveld – De openbare basisschool Oostenbrink in Hollandscheveld is de best presterende basisschool in Drenthe in categorie 3 op het gebied van taal en rekenen. Dat werd gisteren bekend gemaakt tijdens de aanbieding van de Drentse Onderwijs Monitor 2015 in Bunne.

vlnr Gert Vos wethouder Hoogeveen, Zweers Wijnholds, algemeen directeur Bijeen, Jonna Willems en Frieda Hidding, leerkrachten Oostenbrink, MarietDe Drentse Onderwijs Monitor heeft zich als doel gesteld goed zicht hebben en houden op de kwaliteit van het onderwijs in Drenthe. En natuurlijk, dat wat goed gaat te behouden en daar waar meer aandacht voor nodig is te benoemen en daarover mee te denken.

Alle scholen in Drenthe wordt jaarlijks gevraagd de resultaten van de Citotoetsen die de kinderen in de meeste groepen twee keer per jaar maken op te sturen. Daar komen gemiddelde scores uit, zodat scholen zelf ook kunnen kijken hoe zij het ten opzichte van andere Drentse scholen doen. Uit de monitor blijkt ook dat het goed gaat met het onderwijs in Drenthe

Het team van Oostenbrink is uiteraard heel blij met deze positieve bevestiging van het onderwijs dat ze geven. Ze zijn er trots op dat hun kinderen het zo goed hebben gedaan. Als hun ”geheim” voor dit mooie resultaat noemen ze: een stabiel team met veel specifieke kennis van de groepen waarin zij lesgeven, het ontwikkelingsgericht onderwijs in de onderbouw, het leren van en met elkaar van de leerkrachten en last but not least, de hulp en betrokkenheid van veel ouders, die goede resultaten ook belangrijk vinden.

Natuurlijk ontwikkelt niet elk kind zich op dezelfde manier en in hetzelfde tempo. Daarom is het zo belangrijk om elk kind te kunnen volgen ervoor te zorgen dat ontwikkeling bij elk kind zichtbaar is en blijft. Dat de school als geheel zo positief uit de bus komt ziet het team als een enorme schouderklop, voor de kinderen, het team en ook voor de stichting Bijeen voor het openbaar onderwijs in Hoogeveen. Vorig jaar werd een andere Bijeen school, ’t Kienholt in Hoogeveen, de best presterende school, dit jaar neemt Oostenbrink dus het stokje over.

De school heeft een oorkonde gekregen als bewijs, de kinderen zijn donderdagochtend namens de ouderraad getrakteerd, nadat ze zichzelf even flink hadden toegezongen

Door Henk Boer

Geef een reactie