Hoogeveen – Voor iedereen die de stuurknuppel zelf zou willen bedienen in een zweefvliegtuig, is er nu de kans om dit zelf te leren.1

Als je nog geen 22 jaar oud bent, kan dat zelfs met subsidie. In 2016 krijgt een groep jongeren tussen 14 en 22 jaar de kans om een jaar lang gesponsord te zweefvliegen.

47 jongeren in Nederland komen in aanmerking voor een gesubsidieerde zweefvliegopleiding. De vliegopleiding wordt verzorgd door de landelijke zweefvliegclubs, zoals Vliegclub Hoogeveen. De regeling voor 2016 houdt in dat men een heel jaar kan zweefvliegen op onze moderne zweefvliegtuigen, voor ongeveer de helft van de normale kosten. Daarnaast biedt de zweefvliegclub zelf ook al een zeer laagdrempelige instap. Jongeren betalen de eerste jaren een sterk gereduceerde contributie. Hierdoor kan men al voor een paar honderd euro per jaar leren vliegen.

Op vrijdagavond 18 december 2015 om 19:30 en zaterdagmiddag 2 januari 2016 om 13:30 organiseert de Vliegclub Hoogeveen een voorlichting voor jongeren die willen gaan zweefvliegen. De voorlichting vindt plaats in de hangaar van de vliegclub aan de Plesmanstraat 2 te Hoogeveen.

Heb je interesse om in 2016 te komen zweefvliegen en heb je nog geen vliegervaring?
Kom dan naar de informatiebijeenkomst, waar wij je alles zullen vertellen over zweefvliegen. Voor meer informatie en om je aan te melden voor de voorlichting zie onze website: www.vliegclubhoogeveen.nl.

Door Henk Boer

Geef een reactie