Informatie,  Maatschappelijk

De Kunst van leven

© Eigen foto

Hoogeveen – In 1995 kreeg mijn vrouw Cathrien te horen dat ze ongeneeslijk ziek was op haar 50ste jaar en had nog een jaar te leven samengingen we met de kinderen door angsten en onzekerheden heen en lijkt er plotseling geen toekomst meer, hoe we daar samen uit kwamen?

Door gelijk te beginnen aan het rouwproces samen huilen en veel praten en daarbij samen het uitspreken van alle angsten.

En gevoelens bracht ons daardoor héél dicht bij elkaar, samen hebben we de belangrijkste dingen uitgesproken tot in de kern, daarbij het verwerkingsproces te doorleven de kanker hierbij volledig aanvaarden was een belangrijke stap om onszelf beter te voelen in die kostbare kankertijd hebben we samen héél bewust en intens geleefd.

Het is een indrukwekkende maar ook tevens een leerzame Film van hoe Cathrien met haar ziekte omging, deze Film werd in 2008 genomineerd via Mediapark Hilversum en is toen uitgezonden via de VPRO en EO in T.V. Programma’s waar o.a. mensen ernstig ziek waren doordat ik Filmer ben, heb ik op deze wijze mijn Rouw kunnen verwerken.

De film is op 15 februari te zien in De Oude Bieb, aan de wielewaal 5 aanvang van de film is om 14.30 uur de toegang is gratis

Geef een reactie