HOOGEVEEN – Wetenschapsjournalist en -publicist Govert Schilling geeft maandag 9 april 2018, tijdens een minicollege, zijn kijk op de ontdekking van de hemel en de plaats van de mens daarin. Ook gaat hij in op hoe mensen ooit de sterrenhemel bekeken en welke rol astronomie heel lang in het dagelijks leven speelde. Daarnaast behandelt hij de ontwikkeling van het huidige beeld van het heelal. De lezing is openbaar en gratis toegankelijk.

Govert Schilling, een regelmatige gast bij De Wereld Draait Door, vermengt moeiteloos kleine en grote weetjes, geschiedenis, wetenschap en filosofie. Zijn toegankelijke publicaties en lezingen maken wetenschap bij het grote publiek bekend. Hij schrijft voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland over sterrenkunde en ruimteonderzoek. Govert is een bevlogen autodidact en was jarenlang actief in de ongerenwerkgroep (JWG) voor sterrenkunde. Tussen 1980 en 1987 was hij hoofdredacteur van Zenit, een magazine over sterrenkunde. Tot 1998 was hij programmaleider bij het Artis Planetarium in Amsterdam. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen. In 2007 is planetoïde (10986) naar hem Govert genoemd.

Het college vindt plaats in het gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de van Limburg Stirumstraat 84 in Hoogeveen. Het is mogelijk een vrijwillige bijdrage te doneren, die ten goede zal komen aan de Stichting Hospice Hoogeveen. De zaal is open vanaf 19.00 uur, aanvang van het minicollege is 19.30 uur. Na afloop (rond 21.00 uur) staat er een drankje voor uw klaar.

Hoogte punten
????????????????????????????????????

Hoogeveense puledagen kunnen ook van start

HOOGEVEEN - De jaarlijkse Pulledagen gaan in juli en augustus door.Dat heeft bedrijfsleider Toni Melenhorst van !pet boekverkopers donderdagavond op ...

Lees meer ...

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...

%d bloggers liken dit: