HOOGEVEEN – Donderdag is het weer tijd voor de Pulledagen. Dat betekent zes weken lang iedere donderdag feest in het centrum van Hoogeveen. Een feest voor jong en oud en voor ieder wat wils. Met een braderie, kinderbraderie, muziek, diverse acts en horecagelegenheden vind je de hele dag vermaak.

Thema’s
Dit jaar wordt er afscheid genomen van de verschillende thema’s tijdens de Pulledagen. De zes Pulledagen hebben een vast programma, zodat het herkenbaar is voor de bezoeker wanneer, wat en waar iets plaatsvindt. De succesvolle kinderrommelmarkt, braderie en warenmarkt zijn gebleven en worden aangevuld met mooie kraampjes waarbij oude ambachten worden uitgevoerd. Naast de oude ambachten is er ook aandacht voor het verleden van Hoogeveen. Zo kunt u iedere Pulledag meelopen met een historische stadswandeling of doe mee met Pulle Wark. Bij Pulle wark los je net als de pullevaarders pullen, hiermee krijg je een goed beeld hoe het er vroeger aan toe ging. Ook voor de kinderen is er voldoende vermaak met: een kidstent, kindertheater, pulledames op stelten, selfiespot, springkussen, draaimolen en ballonnenclown.

Historie Pulledagen
De Pulledagen worden op donderdag gehouden, omdat vroeger de boeren uit de omgeving donderdagmorgen aan de pulle (melkbus) hun weekopbrengst in een envelop ontvingen. Ook zaten hierin de kwaliteitsgegevens van de melk. De boerinnen gingen op donderdag naar de markt in Hoogeveen om met dit geld hun voorraad aan te vullen en boodschappen te doen.

Programma Pulledagen:
· Schutstraat vanaf 9.00 – Kinderrommelmarkt en springkussen, vanaf 10.00 – DJ goede smaaq, van 10.00 tot 15.00 – Kidstent
· Jonkheer de Jongestraat vanaf 9.00 – Draaimolen
· Cascadepodium van 12.00 tot 16.00 – Kindertheater
· Hoofdstraat vanaf 09.00 – Warenmarkt, braderie, oude Ambachten, pulledames op stelten en wenseendjes
· Kerkplein vanaf 9.00 – Oude ambachten, pulledames op stelten, Pulle wark
· Hoofdstraatkerk van 12.00 tot 16.00 – Diverse activiteiten
· Van Echtenstraat – vanaf 9.00 – Boekenmarkt
· Grote Kerkstraat vanaf 15.00 – Freerunners
· Tamboerpassage vanaf 9.00 – Koren en ballonenclown
· Hoofdstraat-Noord – Selfiespot
· Punt H vanaf 14.00 – Historische stadswandeling
· Diverse terassen van 13.00 tot 17.00 – Live muziek

Geef een reactie