Hoogeveen – De Regenboog uit Hoogeveen heeft met het plan ‘Groene vingers in het bejaardenhuis’ de felbegeerde waardecheque van 1000 euro gewonnen tijdens de kindergemeenteraad 2016 in het Raadhuis in Hoogeveen.

Foto: Andre Weima
Foto: Andre Weima

Enthousiasme
Afgelopen tijd hebben negen groepen van basisscholen in de gemeente Hoogeveen een plan voorbereid die ze, onder toeziend oog van voorzitter burgemeester Karel Loohuis, met veel enthousiasme tijdens de kindergemeenteraad hebben gepresenteerd. De plannen moesten een maatschappelijk doel hebben en mochten niet meer dan 1000 euro kosten.

De Regenboog wil met een langdurig project kinderen en ouderen samen bezig laten zijn met natuur en gezond eten. Het plan is om een gezamenlijke maaltijd te verzorgen en een tuinreis te maken. Verder willen ze samen met ouderen moestuinbakken verzorgen.

Diverse plannen
Naast de Regenboog hebben de Zandloper, Krullevaar (kwadraat en Jenaplan), de Calvijnschool, de Goudvink, de Schuthoek, ’t Kienholt en de Weidebloem een plan gepresenteerd. De plannen waren heel divers. Er was bijvoorbeeld een plan voor de organisatie van paralympische spelen voor kinderen in Hoogeveen, een verwenpakket voor kinderen van de voedselbank en het planten van twee fruitbomen bij iedere school. Verder waren er plannen voor activiteiten met ouderen en asielzoekerskinderen, de ontwikkeling van een winkeltje in het dorp en de organisatie van een spelletjesdag met kinderen met een beperking.

De kindergemeenteraad Hoogeveen is een initiatief van de gemeenteraad om kinderen in de bovenbouw van het primair onderwijs kennis te laten maken met de gemeentepolitiek.

Door Henk Boer

Geef een reactie