Hoogeveen – De Rooms-katholieke Basisschool Prof. Titus Brandsma heeft het landelijke vignet Gezonde School behaald. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en leerkrachten erg belangrijk vindt.

Structureel werken aan gezondheid.
Werken aan gezondheid op school loont. Dit houdt in dat de school vanaf nu structureel werkt aan gezondheid van leerlingen en leerkrachten. Er is niet alleen aandacht voor educatie, maar ook voor een gezonde schoolomgeving, signaleren en doorverwijzen, leerlingenzorg en regelgeving. Gezonde leerlingen in een gezonde leeromgeving presteren beter en verzuimen minder.

Themacertificaat sport en bewegen.
De school heeft het themacertificaat sport en bewegen behaald. In samenwerking met de sportfunctionaris van de gemeente Hoogeveen worden er verschillende activiteiten op het gebied van sport en bewegen georganiseerd en wordt dit structureel opgenomen in het schoolbeleid. Zo worden er onder andere afwisselende activiteiten tijdens de gymnastieklessen aangeboden door verschillende sportverenigingen, sporttoernooien buiten schooltijd georganiseerd en recent vond de eerste sport- en spelletjesmiddag voor de onderbouw plaats. Deze sport- en spelmiddag zal vaker in het jaar georganiseerd worden. De school vindt het belangrijk dat ouders worden betrokken bij de activiteiten en de ontwikkelingen omtrent de Gezonde school. Zo heeft een workshop gezonde traktaties plaatsgevonden voor de ouders.

Directeur Monique de Haan is trots om leiding te geven aan deze Gezonde School. “Vanaf nu hangt op de gevel van de school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat de school een gezonde school is!” Het vignet Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. Wilt u meer weten over het vignet Gezonde School? Kijk dan op gezondeschool

Door Henk Boer

Geef een reactie