Herdenkingen,  Maatschappelijk

De schrijfmarathon: samen strijden tegen onrecht!

Door: Rolien Hoogeveen – Samen strijden tegen onrecht. Dat is de kracht van Amnesty. Dat doet Amnesty elk jaar rond 10 december – De Dag van de Rechten van de Mens. Wereldwijd komen mensen samen om brieven te schrijven.

Ze schrijven aan ministers en presidenten om erop aan te dringen dat zij de mensenrechten respecteren. Ze schrijven aan mensen die groot onrecht is aangedaan en extra steun verdienen. Al die miljoenen brieven en berichtjes vormen een enorme vuist tegen onrecht. En het helpt echt!

Ook in Hoogeveen en de Wolden is dit jaar weer een schrijfmarathon gehouden. Afgelopen vrijdag schreven leerlingen van het Alfacollege al 110 brieven en 21 groeten-kaarten. Op R.S.G Wolfsbos en het Roelof van Echten college schrijven leerlingen de kermende tijd ook brieven.

En vandaag hebben veel mensen een brief schreven. In de bibliotheek van Zuidwolde en Hoogeveen waaronder burgemeester Loohuis en zijn vrouw een brief. Dit leverde in totaal 88 kaarten en 210 brieven op. De lokale werkgroep van Amnesty is zeer tevreden met het verloop van de actie.

Geef een reactie