Noordscheschut – Hardlopen en Noordscheschut. Die twee hebben wel wat met elkaar. Jarenlang was Noordscheschut de start- en finishplaats van de Drentse Volksmarathon. Toch is er de klad in gekomen. Sindsdien is er alleen nog de Schutsloop voor de leerlingen van de basisscholen in het dorp. Daar komt nu verandering in.runner

Dit dankzij Roel Strijker en Pim Boer, die de organisatie van de Schutsloop XL op zich hebben genomen namens de Ondernemersvereniging Noordscheschut en in samenwerking met Plaatselijk Belang Noordscheschut. Van een marathonafstand is overigens (nog) lang geen sprake. De SchutsloopXL bestaat uit 2 afstanden. Men kan zich opgeven voor de Schutse 4MIJL en dan is daar de KIDSRUN( 8-14 jr.)

De organisatie heeft na een succesvol begin in 2014 dit jaar de route iets aangepast. De 4MIJL volgt nu een route in en rond het dorp Noordscheschut en bestaat sinds dit jaar uit drie gelijke rondes. De start vind plaats aan het Zwarte dijkje in Noordscheschut waar tevens vanaf 12.00uur een braderie plaatsvind en er na de SchutsloopXL volop genoten kan worden van Live Muziek op het terras aan het zwarte dijkje.

De Kidsrun:

voor de kinderen van 8-14 jaar, start s,middag om 13.45 uur en bestaat uit 1 ronde van 2.14 km. Aansluitend start de 4 mijl om 14:30 uur 3 rondes (6.42 km)

nieuwe editie van de schutsloopxl is op 20 juni aanstaande

Door Henk Boer

Geef een reactie