HOOGEVEEN – Sinds medio maart was de Speel-O-Theek Hoogeveen gesloten vanwege de Corona-maatregelen. De abonnees waren vanaf dat moment niet meer in de gelegenheid om het speelgoed terug te brengen en/of om te ruilen. In overleg met de Veiligheidsregio Drenthe zijn nu een aantal maatregelen genomen die er voor zorgen dat de Speel-O-Theek op 2 juni 2020 weer open kan.

Onder meer zal het ingeleverde speelgoed 1 week in quarantaine blijven en pas na dat het weer is gedesinfecteerd komt het weer beschikbaar voor uitleen. Er mogen maximaal 3 abonnees (bij voorkeur zonder kinderen) tegelijk naar binnen. Ook het aantal medewerkers is gelimiteerd tot 3. De Speel-O-Theek heeft al eerder besloten dat er geen boetes voor te late inlevering worden berekend. Ook heeft zij alle abonnementen automatisch met 2 maanden gratis verlengd.

Alle maatregelen zullen duidelijk zichtbaar opgehangen worden en de bezoekers worden vriendelijke doch dringend verzocht zich daaraan te houden en eventuele aanwijzingen van de medewerkers op te volgen. De openingstijden van de Speel-O-Theek zijn iets gewijzigd. De vrijdagavond valt voorlopig af, maar op dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddag is ze open van 14 tot 16 uur.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: