HOOGEVEEN – De Corona-pandemie heeft ook de Speel-O-Theek niet onberoerd gelaten. Na de sluiting in maart zijn we in juni weer (gedeeltelijk) opengegaan. In de schoolvakantie-periode waren we (zoals elk jaar) alleen op woensdagmiddag geopend en daarna probeerden we het normale schema weer in te voeren. Een compliment voor onze abonnees. Ze hebben zich uitstekend gedragen. Niet meer dan 3 tegelijk binnen. Handen ontsmetten en 1,5 meter afstand houden. Het ingeleverde speelgoed werd in quarantaine gezet en na een week grondig schoongemaakt. Ook onze medewerkers/sters hebben er aan bijgedragen dat de inlevering en uitleen van speelgoed zo goed mogelijk kon doorgaan. Voor zover wij weten is er niemand besmet geraakt en dat willen we graag zo houden.

Hoewel sinds kort de groei van het aantal Corona-besmettingen enigszins terugloopt heeft onze regering toch besloten om extra maatregelen te nemen. Net als o.a. de bibliotheek gaat ook de Speel-O-Theek dicht; tot en met 23 november 2020. Het is logisch dat veel abonnees niet op tijd het geleende materiaal kunnen terugbrengen en/of omruilen. Daarom vinden wij het logisch dat we geen boete zullen berekenen als de inleverdatum wordt overschreden. Laten we met elkaar hopen dat de huidige maatregelen het gewenste effect zullen hebben, zodat we onze abonnees na 23 november 2020 weer Corona-proof kunnen ontvangen. Het kan echter ook zo zijn dat de tijdelijke maatregelen worden verlengd of gewijzigd. Hou daarom ook onze website en/of Facebook-pagina in de gaten.

In de afgelopen maanden hebben we (achter de schermen) bepaald niet stil gezeten. Er is gekeken welk (oud) materiaal vervangen zou moeten worden en er is ook nieuw speelgoed aangeschaft. Ook krijgen we nog steeds speelgoed geschonken, dat na controle is toegevoegd aan onze (grote) voorraad.

Vooruitkijkend naar de december-periode: Extra activiteiten rond Sinterklaas zitten er niet in. Rond de kerstdagen zijn we gesloten van 28 december 2020 tot en met 4 januari 2021.

We begrijpen dat de huidige maatregelen voor veel abonnees heel vervelend kunnen zijn. Maar ook wij hebben geen andere keus en vragen daar begrip voor.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: