Hoogeveen – Stichting Cultuurhuis Hoogeveen steunt de landelijke Giro 555 actie en de actie van de cultuursector (H)artforUkraine voor Oekraïne. De stichting doet een financiële bijdrage aan Giro 555, De Tamboer kleurt ’s avonds blauw-geel en het personeel draagt blauw-gele kledingpins. Op deze manier willen De Tamboer en Het Podium duidelijk maken dat ze de ontwikkelingen in Oekraïne sterk afkeuren en slachtoffers willen ondersteunen.

Podium voor gesprek
In De Tamboer vinden deze week in de aanloop naar de gemeentelijke verkiezingen bijeenkomsten van politieke partijen plaats. Stichting Cultuurhuis doneert de inkomsten uit deze bijeenkomsten aan Oekraïne. Daarnaast werden er afgelopen weekend blauw-gele kledingspins verkocht in het theater. Ook de opbrengst hiervan gaat naar Giro 555. In totaal gaat het om een bedrag van € 3500,-.

“Cultuur is onlosmakelijk verbonden met de maatschappij,” vertelt directeur Pieter-Bas Rebers van Stichting Cultuurhuis Hoogeveen. “Naast een plek voor podiumkunsten, bieden wij ook een podium voor gesprek, verdieping en discussie. We staan middenin de samenleving en daarbij is iedereen welkom, ongeacht zijn of haar politieke opvatting.”

Geen Sirene Sale
Het theater heeft besloten om vandaag geen Sirene Sale aan te bieden. Deze terugkerende actie is normaliter gekoppeld aan de maandelijkse test van het Nederlandse luchtalarm. “Vandaag staat in het teken van Oekraïne. Het voelt verkeerd om dan te gaan stunten met kortingen, terwijl er zoveel aan de hand is,” legt Rebers uit. “Daarom gebruiken wij het moment waarop de sirenes afgaan liever als herinnering aan deze dag. We hopen dat mensen het als geheugensteuntje zien om een donatie te doen aan Giro 555.”

Geef een reactie