Eerste exemplaar brochure overhandigd aan wethouder Giethoorn
HOOGEVEEN – Directeur Pieter-Bas Rebers overhandigde vanmorgen het eerste exemplaar van het nieuwe theaterprogramma van De Tamboer aan Wethouder Erik Giethoorn. Vanaf september 2019 brengen onder meer Danny Vera, Brigitte Kaandorp, Jan Keizer en Anny Schilder, Ilse DeLange, Rob de Nijs, Vreemde Kostgangers, Daniël Lohues en Paul Haenen brengen een bezoek aan Hoogeveen. Het is slechts een greep uit het gevarieerde programma.

Foto: De Tamboer

“We halen dit jaar veel muziek naar Hoogeveen, maar ook weer prachtige, unieke pareltjes, zoals Paul van Vliet met het Noordpool Orkest en Sabrina Starke, die samen met het Jazz Orchestra van het Concertgebouw een ode brengt aan Nina Simone,” vertelt Pieter-Bas Rebers. “En we zijn enorm trots dat we ook dit jaar weer een landelijke theaterpremière hebben van de familiemusical Roodkapje.” Het complete programma staat op detamboer.nl en de brochures liggen vanaf deze week in het theater.

Brochure
Sinds maart maakte De Tamboer wekelijks al nieuwe voorstellingen bekend. De brochure met daarin het complete programma wordt vanaf eind deze week verspreid, maar is dan ook verkrijgbaar bij De Tamboer of aan te vragen via www.detamboer.nl.

Pareltjes
Het doel van Stichting Cultuurhuis Hoogeveen om het theater en poppodium een duidelijk, herkenbaar profiel te geven is terug te zien in het nieuwe programma. Dat bevat heel veel muziek: van blues tot tribute, van singer-songwriter tot Iers, van Volendam tot tijdreizen naar de hoogtijdagen van de popmuziek. Maar ook prachtige familieshows, zoals musicals, cabaretvoorstellingen en natuurlijk kindertheater, waaronder de landelijke première van Langhout Theaters nieuwe productie Roodkapje.

“We bieden een mooi, afwisselend programma met voor ieder wat wils. Daarnaast geven we bezoekers ook de mogelijkheid om andere theaters te bezoeken, met onze Tamboer on Tour arrangementen. Zo maken we het mogelijk voor ons publiek om een voorstelling te bekijken, die niet in Hoogeveen te zien is, maar die wij wel de moeite waard vinden,” legt Rebers uit. Een mooi voorbeeld van de steeds hechtere samenwerking tussen de Drentse theaters, waar De Tamboer graag een voorloper in wil zijn.

Geef een reactie