Hoogeveen – Het Podium start op zaterdag 17 oktober met een serie speciale bluesconcerten georganiseerd in samenwerking met White Moore Projects.

1 March 2013 - Friday Blues @ Groene Engel, Oss (Netherlands)

White Moore Projects wordt gevormd door blues liefhebbers die stad en land afreizen om (opkomende) bands te spotten. Tijdens deze reizen zagen ze her en der ook wel eens wat tekortkomingen bij de diverse concerten. Bij het één gaat direct het licht aan na het concert en bij de andere was er bijvoorbeeld geen contact mogelijk met de muzikanten. Kortom altijd wel wat!

‘Als je van mening bent dat het beter, dan wel leuker kan… doe er dan wat aan!’ is de mening van Hans Lauffer en Paul Mooren, het tweekoppige bestuur van White Moore Projects, en zij voegden de daad bij het woord.

White Moore Projects was geboren en had als doel; het organiseren van blues concerten zoals blues concerten horen te zijn.
Het Podium te Hoogeveen, altijd op zoek naar nieuwe impulsen voor Hoogeveen, viel de eer ten deel om onderdak te bieden aan deze concerten.

Het Podium wordt voor elke avond omgetoverd tot een waar Blueswalhalla en men heeft de keuze om beneden een drankje te drinken in het gratis toegankelijke ‘Bluescafe’, of om een kaartje te kopen voor de band in de Grote Zaal.

Om te beginnen zijn voor de eerste drie concerten (try-outs) de winnaars van de Dutch Blues Challenge en Dutch Blues Award vastgelegd. Deze awards op worden op de Dutch Blues Challenge “verdiend” en is het hoogst haalbare in Nederland voor een Blues artiest. Daarnaast wordt iedere avond sfeervol ingevuld in het Bluescafé door de Drentse Blues muzikant Henk de Ruiter alias The GuitarGuy. Hij verzorgt iedere bluesavond de muziek rondom het optreden en nodigt hiervoor telkens een andere bluesmuzikant uit om hem te begeleiden. Saillant detail; Henk de Ruiter won in 2013 de Dutch Blues Challenge.

Het spits wordt op zaterdag 17 oktober afgebeten door de internationaal goed gewaardeerde “Fossen en Struijkband“, goed voor een avond dampende Chicagoblues en met in het Bluescafé The GuitarGuy featuring Kid Harpin in een acoustische setting
Op 14 november 2015 staat de Gitaarvirtuoos Leif de Leeuw met band gepland (Winnaar Dutch Blues Challenge 2014), terwijl in het Bluescafé voor en na het optreden The GuitarGuy, dit keer met Lars Muller geprogrammeerd staat.

Het decemberconcert wordt verzorgd door de Robert Smith Blues Band (vette old-school chicago blues en tevens finalist Dutch Blues Challenge 2015) met in het Bluescafé The GuitarGuy met Gait Klein Kromhof.

Bij deze speciale concertreeks hoort ook een speciale prijs van €10.00 (voorverkoop en per avond). Kaarten zijn verkrijgbaar via http://www.hetpodium.nl/tickets.php

Door Henk Boer

Geef een reactie