Evenementen

De Verhalenwerf in de zomer twee keer op zondag geopend

Met lezingen van Jan Pol

Hoogeveen – Op zondagmiddag 3 juli en 7 augustus is de Verhalenwerf geopend van 14.00 tot 16.00 uur. De middagen worden gecombineerd met zomerlezingen van Jan Pol.

Op 3 juli geeft Jan Pol een lezing over het Centrum van Hoogeveen, dit is tevens de afsluiting van de eerste fase van Shopp’n deur de tied.

hoogeveen Tot de kanaaldemping van 1947 veranderde er niet veel in Hoogeveen. Toen het kanaal aan de Hoofdstraat in 1948 werd gedempt, is er een nieuwe situatie ontstaan. De Hoofdstraat kreeg langzamerhand een ander gezicht. Om de 20 tot 30 jaar kreeg de Hoofdstraat steeds een andere uitstraling, met nu de Cascade. Jan Pol geeft aan de hand van foto’s duidelijkheid over hoe het centrum van Hoogeveen is veranderd.

Op 7 augustus is het thema Gebeurtenissen 1944-1970. Jan Pol vertelt het verhaal aan de hand van de geschiedenis van de achtereenvolgende burgemeesters uit deze periode. In deze lezing staan drie burgemeesters centraal, namelijk Tjalma, Bakker en de Goede. Met behulp van veel foto’s laat Jan Pol zien welke gebeurtenissen er zijn geweest in hun ambtsperiodes. Met o.a. beelden van het spel ‘Een tegen allen’ in de zestiger jaren, de duizendste woning na de tweede wereldoorlog, feestelijkheden en veel meer.

De toegang is gratis. Wel graag aanmelden via e-mail: secr@bibliotheekhoogeveen.nl.

Geef een reactie