Hoogeveen – Zaterdagavond was de goed gevulde Oosterkerk het toneel van Vrienden van Gambia Live! ten bate van Jeugd-voor-Gambia. Deze (oudere) jeugd gaat in april in Gambia samen met plaatselijke bevolking delen van een school opknappen. De groep begon en eindigde de avond met een lied. Daartussen traden musici op met roots in Hoogeveen, van piepjong tot iets minder piep.

Bert Louissen zong en speelde piano dat het een lust was. Vooral het eigen nummer maakte indruk, maar ook What A Wonderful World. Inge en Marijke van der Goes op piano en dwarsfluit waren de jongsten en brachten het er goed van af. Cabaretier Andries Middelbos was verhinderd door ziekte maar door een video van een optreden te vertonen was hij er toch bij. Harpiste Geeske Boer hield de aandacht goed vast, vooral de ritmische stukken kwamen goed over het voetlicht. Lise Giethoorn is al vaak te horen op dwarsfluit in de Oosterkerk, ook deze keer was het een genot om er naar te luisteren.

Na de pauze traden naast de al eerder genoemden ook Raymond Bruinsma en Marja Wijnhorst op. Marja had het bekende What A Wonderful World vertaald in het Nederlands. Niet erg om dezelfde melodie nog een keer te horen.
Bert Louissen sloot de avond af met het bekende Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy (samen met het publiek)
Na deze afwisselende avond kregen de optredenden terecht een warme ovatie.
De penningmeester was ook blij. Maar liefst € 877,95 kon bijgeschreven worden.

%d bloggers liken dit: