HOOGEVEEN – Vanmiddag tegen 13.00 uur hees wethouder Janita Tabak de Orange the World vlag voor het Raadhuis. Ook De Tamboer en het Alfa-College kleurden oranje en de fonteinen op het Kruis. Op straat zag het van oranje handjes van de Soroptimistclub, alles om aandacht te vragen voor Orange the World.

Geen WK voetbal, geen Koningsdag, maar de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Dat was de reden dat oranje vlaggen gehesen werd en gebouwen oranje kleuren. In meer dan 90 landen werden tussen 25 november (de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) en 10 december (internationale mensenrechtendag) actie gevoerd tegen geweld tegen vrouwen.

Ook dit jaar werdt er in Hoogeveen aandacht besteed aan geweld tegen vrouwen via de actie Orange the World. Soroptimistclub De Reestlanden doet dit in samenwerking met gemeente Hoogeveen en andere partners. Het thema van dit jaar is: ‘Ik ben #medestander. Jij ook?’ Als we allemaal medestanders zijn, kunnen we samen helpen om geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uit te helpen.

Meer informatie op www.orangetheworld.nl.

Door Henk Boer

Geef een reactie