Hoogeveen – De Westerkim bestond dinsdag 9 mei 50 jaar. Ter gelegenheid hiervan heeft Stichting de Vrienden van de Westerkim een jubileumboek gemaakt.

De boekpresentatie vond plaats op 9 mei in de Vijverzaal van de Westerkim aan de Bosboomstraat 26 in Hoogeveen. Febo Emmelkamp, voorzitter van de Raad van Bestuur, en zijn voorganger Johan Beijering speechten, waarna burgemeester Karel Loohuis en dr. Henne Holstege het eerste jubileumboek, genaamd 50 jaar liefde en toewijding, in ontvangst namen.
Vervolgens gaf dr. Henne Holstege, geneticus VU medisch centrum, een lezing over haar onderzoek onder 250 100plussers die nog helder van geest zijn. Dat dr. Henne Holstege zo geïnteresseerd raakte in geestelijk gezonde honderdplussers komt door haar vader. Die was hoogleraar neuro-anatomie in Groningen en kreeg de gelegenheid om de oudste vrouw van Nederland te onderzoeken, Hendrikje van Andel, die zoals bekend haar laatste levensjaren in de Westerkim doorbracht. Aansluitend was er gelegenheid voor een informeel samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. 
Alle bewoners, cliënten, medewerkers en vrijwilligers kregen het boek.
De hele week staat in het teken van het 50 jarig bestaan en wordt afgesloten met een feestavond op zaterdag voor medewerkers, vrijwilligers en studenten in de Schildhoeve.

 

   

Geef een reactie