Hoogeveen – De eerste ronde van de 6e editie van de AH Offerein Bokaal kende uiteindelijk geen verrassingen. Tweedeklasser Dedemsvaart was echter zeer dichtbij een stunt tegen Hoogeveen zondag. Na een 3-3 eindstand verloor men uiteindelijk na strafschoppen.

Ruim 600 betalende toeschouwers passeerden de poorten van het fraaie Bentinckspark. Het is daarmee de best bezochte eerste ronde uit de historie van het toernooi. Germanicus plaatste zich als eerste voor de winnaarsronde. De ploeg van trainer Eric Prins nam tegen WKE’16 al snel een 0-2 voorsprong en won uiteindelijk met 1-3.

Op het andere veld leek derdeklasser Hoogeveen zaterdag lange tijd op weg naar een stunt tegen het uit de eerste klasse gedegradeerde SC Erica. De ploeg van Edward Sabandar kwam op een 2-1 voorsprong, maar ging uiteindelijk toch nog met 2-3 onderuit.

HZVV, dat al een groot aantal oefenwedstrijden in de benen heeft, kwam tegen tweedeklasser Ruinerwold al snel op een 1-0 voorsprong en won uiteindelijk met 6-0. Het grote spektakel vond plaats op het andere veld waar Hoogeveen zondag en Dedemsvaart elkaar troffen. Met name in de eerste helft was het smullen geblazen met twee wereldgoals van Dedemsvaart. De ploeg kwam tot drie keer toe terug van een achterstand en de ruststand as dan ook 3-3. In de tweede helft wankelde Dedemsvaart wel, maar bleef het overeind. Uiteindelijk won Hoogeveen de strafschoppenserie.

De winnaarsronde kent hierdoor dezelfde namen als vorig jaar. Woensdag spelen HZVV en Germanicus tegen elkaar en hetzelfde geldt voor Hoogeveen zondag en SC Erica. Deze duels beginnen om 20.15 uur. Om 18.30 uur staan de wedstrijden WKE’16 – Ruinerwold en Hoogeveen zaterdag – Dedemsvaart op het programma. Zaterdag 26 augustus is de finaleronde.

Foto: Jochem van de Weg

 

Geef een reactie