Hoogeveen – Het Roelof van Echten College heeft oog voor toptalent. Het Deltaproject van de school richt zich op kinderen met een talent voor leren en die extra uitgedaagd willen worden. Rabobank Zuidwest-Drenthe ondersteunt dit project met een bijdrage van € 3.500,- vanuit het Stimuleringsfonds.

Het RvEC helpt leerlingen om hun talent te combineren met school. Gerja Kroezen is een van de begeleiders in het Deltaproject. “In het Deltaproject leren kinderen projectmatig en op een academische manier te werken. Extra uitdaging en begeleiding op het gebied van leren vinden we belangrijk. Onmisbaar zelfs, want zonder speciale aandacht kunnen excellente of hoogbegaafde leerlingen vastlopen of onderpresteren. Dat vinden we jammer. Daarom willen we leerlingen aanmoedigen en uitdagen om het beste uit zichzelf te halen.”

Rabobank draagt bij
Vanuit het Stimuleringsfonds steunt Rabobank Zuidwest-Drenthe sociale en maatschappelijke projecten in de regio. De commissie van dit fonds heeft besloten een bijdrage van € 3.500,- toe te kennen aan het Deltaproject. Kroezen: “Daar zijn we erg blij mee. Mede dankzij deze bijdrage kunnen talenten op het RvEC uitgroeien tot echte uitblinkers.”

Fotobijschrift: Gerja Kroezen en Nanda van Voorst (beiden coördinator van het Deltaproject op het Roelof van Echten College) ontvangen de cheque uit handen van Hilde Meendering namens Rabobank Zuidwest-Drenthe.

Geef een reactie