Hoogeveen – Op donderdagmorgen 21 september vond de feestelijke opening van de Dementheek in De Kaap plaats. De Dementheek is een uitleenplek voor materialen en vooral een ontmoetingscentrum voor mensen met beginnende dementie of geheugenproblemen. Het centrum biedt ook hulp aan familie, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals in de zorg.

(v.l.n.r.) Jolande Leurink (vrijwilligerscoördinator NNCZ de Kaap), Ria Broekman (vrijwilliger), Frederike Lunenberg (opbouwwerker SWW), Truus Kolkman en Gusta Manusiwa (vrijwilligers).

De Dementheek is iedere donderdag tussen 9.30 en 12.00 uur geopend in het restaurant van de Kaap, het Haagje 85 in Hoogeveen.

Frederike Lunenberg, opbouwwerker van de S.W.W: “Nu we op onze nieuwe plek in De Kaap zitten, hopen we ook op meer inloop van de buurt. Voor een praatje of een spelletje. We zijn nu één keer per week open, maar mocht de behoefte groter worden dan kijken we of we vaker open kunnen. We hopen een breed publiek te mogen ontvangen. Om informatie te geven, maar ook om mensen met (lichte) dementie, familieleden en mantelzorgers te ondersteunen en samen het leven zin te blijven geven.”

De Dementheek was voorheen in het Toon Hermanshuis gevestigd en zat de afgelopen maanden tijdelijk in de NNCZ-vestiging het Jannes van der Sleedenhuis, locatie Wolfsbos. De Dementheek wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hoogeveen, de NNCZ, Icare en de SWW.