Hoogeveen – Na 3 avonden te hebben geoefend en stellingen te hebben bedacht was het maandagavond 9 november dan zo ver, het politieke debat in Hoogeveen.

Onder de aanwezigen waren onder andere wethouder Erik Giethoorn, raadsleden van de politieke partijen, de griffie van Hoogeveen en de cursisten van de cursus ‘Meedoen’.

Een erg leerzame avond was het dan ook zeker, zoals een van de raadsleden dan ook benoemde ‘Door dit politieke debat ga ik anders denken, dat is dan ook wat jullie met het politiek debat willen bereiken, beeldverandering!’. Tijdens deze avond kwamen de onderwerpen discriminatie, hokjes plaatsing en het over ons denken en niet met ons denken voor in het gesprek.

Het debat
Het debat

Dit moet volgens ons helemaal anders worden, het is belangrijk dat ook wij mee mogen praten als het om ons gaat! Veel van de raadsleden vonden dan ook dat er meer gedaan moest worden om bedrijven te motiveren om mensen met mogelijkheden in hun bedrijf op te nemen met een coach/maatje vanuit het bedrijf zelf.

Hopelijk hebben we door het politieke debat in Hoogeveen raadsleden en de wethouder Erik Giethoorn aan het denken gezet en gaan ze meer met en voor ons strijden!

Door Henk Boer

Geef een reactie