Hoogeveen – De laatste Superzaterdag, die geheel in het teken van de lichtjesparade stond. Werd vanavond afgesloten met de 7e editie hiervan. Zo’n 30.000 bezoekers stonden langs de route.

7de Noorderlichtjesparade

Route lichtjesparade
Vanaf de Newtonstraat naar de Industrieweg, via de Brinkstraat, Willemskade, Schoolstraat, Grote Kerkstraat, Raadhuisstraat, Van Limburg Stirumstraat, Schutstraat, en zo weer terug naar de Hoofdstraat Noord. En dit alles was ook nog eens te volgen via het YouTube kanaal van Pro-Vision AV.

De muziekkorpsen
Het Kamper Trompetter Korps mochten het spits afbijten, ze gaven bij de Tamboerpasage als eerste een openingsshow. En sloten zich als eerste aan bij de stoet. De Bicycle Showband Crescendo het wielrijderskorps uit Opende. En tot slot de Mercurius showband uit Assen. Verzorgden de vele muziek en shows in de optocht.

Helaas moest er tijdens de optocht in gegrepen worden, op de Van Limburg Stirumstraat moest de bierkar van Pesse uit de stoet worden gehaald. De toedracht hiervan is nog niet bekend. Er deed dit jaar een record aan wagens mee namelijk 15.

Het was wederom een groot succes voor de ondernemers die hun winkels speciaal tot 21:00 uur openlieten, maar ook voor de organisatie die veel complimenten kreeg over de organisatie van dit jaarlijks terugkomende festijn.

Door Henk Boer

Geef een reactie