Hoogeveen – Studenten van de opleiding Business Finance van het Alfa-college in Hoogeveen staan in de belangstelling bij Young Capital. Deze internationale detacheerder investeert middels Finance Traineeship in jonge mensen met ambities en de juiste diploma’s in financiële dienstverlening.

Tijdens de gastles voor de tweedejaars studenten besteedden recruiter Annemieke Schildmeijer en accountmanager Nienke Hartholt aandacht aan solliciteren en werd ingegaan op het trainingsprogramma van Young Capital, waarvoor de Hoogeveens mbo-studenten veel belangstelling hadden.

Diploma en ambitie
Hoewel Young Capital meestal werkt met hbo’ers, zijn mbo’ers met de juiste papieren zéér welkom. Nienke Hartholt: “We hebben veel opdrachtgevers in Noord- en Midden-Nederland. Dat betekent dat we in de regio op zoek zijn naar talent op het gebied van financiële service en dienstverlening. We hebben belangstelling voor gemotiveerde mbo-studenten die, zoals hier op het Alfa-college, de juiste diploma’s behalen. Daarnaast zijn goede communicatieve vaardigheden, flexibiliteit en servicegerichtheid natuurlijk belangrijk.” Studenten die in aanmerking komen voor het Finance Traineeship worden in 1,5 jaar opgeleid tot klantgerichte financieel adviseur en gaan direct fulltime aan de slag.

LinkedIn
Binnenkort starten de studenten Finance met een stageperiode. De tips en informatie over solliciteren kwamen dan ook goed van pas voor de sollicitatiegesprekken hiervoor. Onder meer het gesprek, de persoonlijke presentatie in een brief of filmpje en de opzet van een CV werden behandeld. Ook werd ingegaan op het belang van en goed profiel LinkedIn.

Ard Aling, docent Business School, is blij met de interesse van de detacheerder: “Zij kunnen onze studenten uitstekend informeren over de toekomstige arbeidsmarkt. Diploma’s, je instelling en ambitie, het is de combinatie waarmee je ver kunt komen. Een aantal studenten is nu al opgevallen en zullen door Young Capital gevolgd worden via LinkedIn.”

Geef een reactie