Huwelijken

Diamanten bruidspaar Neutel-Russchen vieren huwelijksjubileum

Hoogeveen – Vandaag zijn het bruidspaar Neutel-Russchen 60 jaar getrouwd. Burgemeester Karel Loohuis ging er op de thee, om het echtpaar de felicitaties over brengen namens het gemeentebestuur.

Vrouw Russchen (85) en heer Neutel (87) groeiden beide op een boerderij; eerst een kleinere en later een wat grotere. Vrouw Russchen ging daarvoor wel verhuizen van het Friese Haulerwijk naar Stuifzand, bij Hoogeveen. Dat gebeurde, vrij plotseling, enkele weken na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog en bracht, gezien haar ervaringen tijdens de laatste oorlogsjaren, een ingrijpende verandering met zich mee. Evenals heer Neutel was ze de oudste in een gezin van 7 kinderen.

Heer Neutel maakte en monteerde vakantiefilms en is verwoed amateurfotograaf. Als tenor zong hij bij HCM, Deo Cantemus en Toonkunstkoor Hoogeveen, totaal ca. 45 jaar. Vrouw Neutel-Russchen leest veel en graag (goede!) boeken en lost graag cryptogrammen en sudoku puzzels op. Ze wonen al 54 jaar aan de Blankenslaan-west en genieten van hun fraaie tuin, die Harm nog grotendeels zelf verzorgt. Het gazon wordt door de robot kort gehouden.

Samenhouden ze van klassieke muziek en bezoeken ze graag een museum, een kunstgalerie of een beeldentuin. Al met al een tevreden en gelukkig stel. Ze vierden hun jubileum, samen met kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden, met een Weerribben cruise vanuit Kalenberg.