Echtpaar Coelingh-Blokzijl was op donderdag 27 oktober 60 jaar getrouwd. Wethouder Erik Giethoorn bracht het diamanten echtpaar een bezoek om hen namens het college te feliciteren met dit heuglijke feit. Het was 60 jaar geleden net zo fris als nu, maar ik kroop lekker tegen hem aan”, verteld Diny tijdens de frisse fotosessie buiten.

coeling-blokzijl-01

Henk Coelingh en Diny Blokzijl hebben elkaar leren kennen toen ze stonden te luisteren naar gezang van het leger des Heils in de Hoofdstraat in Hoogeveen en later gingen ze naar een dansavond “Dat kan ik mij nog best herinneren “, zegt Henk, “Het kanaal was er toen ook nog”.

Henk zijn beroep was metselaar en heeft bij diverse bedrijven gewerkt. Hij is nooit werkeloos geweest. Voor alle 3 kinderen heeft hij hun eerste eigen huis helpen bouwen. Metselen was immers zijn vak. In die tijd hielpen de families elkaar met het bouwen van een huis.

Henk zijn hobby was altijd pony’s, schapen en ging hij met een pony in de kar achter de auto naar de markt om een pony te verkopen en een weer te kopen. Het handelen vond Henk prachtig. Dat lukt tegenwoordig niet meer, af en toe heeft hij nog wel eens konijnen.

Diny was huishoudelijk hulp bij verscheidene gezinnen en natuurlijk had ze ook de zorg over haar eigen gezinnetje.

Nu 60 jaar later wonen ze in Hollandscheveld. Ze wonen nog op zichzelf, maar krijgen wel hulp van thuiszorg en van de kinderen.

Het diamanten echtpaar heeft 3 kinderen, 5 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Zaterdagavond is het feest met de familie in het restaurant op Schoonhoven.

coelingh-blokzijl-02

Geef een reactie