HOOGEVEEN – Vandaag heeft burgemeester Karel Loohuis de Jong Hoogevener van het jaar 2020 bekend gemaakt tijdens de online nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente. Young TV heeft een filmpje van gemaakt van het juryrapport en de bekendmaking.

Foto: Kim Stellingwerf
YouTube player
Diana, Marley en Mareya

Jeugdjury
De Jong Hoogevener van het jaar is gekozen door een jeugdjury. Die jury bestaat uit een vertegenwoordiging van leerlingen van basis- en middelbare scholen in Hoogeveen. Djalfahno van der Haar en Nazario Pattiruhu, de Jong Hoogeveners van 2019, zijn voorzitter. De jury bestaat verder uit: Ian Beekelaar, Femke Wessels, Chelsea Stremme, Randy Koenraads, Ruben Klok en Lana Fahham.

Diana, Marley en Mareya
De jeugdjury heeft gekozen voor drie meiden uit Hoogeveen: Diana Jakubczyk, Marley Fisser en Mareya Alhout. Deze vriendinnen zitten op de Juliana van Stolbergschool, en stoorden zich aan de rommel die op het schoolplein en rond de school lag. Ze zetten een actie op touw om het op te ruimen. Uit het juryrapport: ‘Hun initiatief is een voorbeeld voor Hoogeveen en zet Hoogeveen positief in het nieuws. Wat zij gedaan hebben, redt dierenlevens.’

Prijs
Naast de bokaal ‘Jong Hoogevener van het jaar 2020’ en een workshop van glaskunstenaar Greet Scholten, ontvangen de winnaars een cheque ter waarde van € 250 te besteden aan een vervolg op hun inzet voor Hoogeveen.

Jong Hoogeveen
Sinds 2017 houden we de ‘Jong Hoogevener van het jaar’ verkiezing. Deze verkiezing is bedoeld om Hoogeveense kinderen, jongeren of groepen jongeren die iets bijzonders hebben gedaan, in het zonnetje te zetten. Want er zijn in Hoogeveen veel jongeren en kinderen die zich inzetten en iets betekenen voor hun buurt, club of omgeving. Volg Jong Hoogeveen op twitter, facebook en instagram.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: