Hoogeveen – Er zijn al vier initiatieven in de Gemeente Hoogeveen aangemeld. Laat deze kans niet voorbij gaan. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Dit jaar vieren we Burendag op 26 september.logo_burendag

Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen je daar graag in.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Daarom is het mogelijk als buurt een aanvraag in te dienen bij het Oranje Fonds om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren.

Een paar voorwaarden:
Uw Burendag activiteit vindt plaats op 25, 26 of 27 september 2015.
U organiseert een activiteit in de buurt, met de buurt én voor de buurt. Uw Burendag activiteit bestaat uit meer dan ‘gezellig samenzijn’. Het is de bedoeling dat u met de buurt iets opknapt of uitvoert voor de buurt. Het Oranje Fonds geeft geld voor materiaalkosten (zoals verf, hout, struiken) of voor goederen die lang in de buurt gebruikt kunnen worden, zoals een bank, een speeltoestel of een partytent. Uiteraard moet er een relatie zijn tussen dat wat u aanvraagt en uw Burendag-activiteit. (U kunt maximaal € 450 krijgen).
Let op: voor het plaatsen van iets in openbaar gebied moet u een vergunning aanvragen bij uw gemeente.

Informatie en aanmelden kan via de site van burendag

Door Henk Boer

Geef een reactie