Maatschappelijk

Dierenbescherming zuidwest Drenthe Krijgt onderdak in Noordscheschut

Tekst: Sieberen Voordewind Noordscheschut – De Dierenbescherming zuidwest Drenthe, heeft volgens een vrijwilligster van hun organisatie, op 5 april jl. het voor elkaar gekregen om voor hun afdeling Dierenambulance een gebouwtje te huren met ruime parkeergelegenheid aan de Molenweg in Noordscheschut, tegenover garage- en tankstation de Jonge. De coördinator heeft dat op vrijdag 6 april te horen gekregen.

foto Sieberen Voordewind ©

Twee vrijwilligers van de Dierenambulance in Noordscheschut en Stuifzand zijn erg blij met deze uitkomst, omdat er na lange tijd eindelijk een eind is gekomen aan de overlast in hun straten van de dierenambulances waarop zij reden. Zo stonden er soms drie dierenambulances in de straat van een vrijwilligster in Noordscheschut.

Met een opgelucht en blij hart vertelde ze het goede nieuws dat de wagens voortaan geparkeerd worden op het terrein van het pand aan de Molenweg. Dankzij spullen van sponsors wordt het pand ingericht om zo goed mogelijk gebruikt te kunnen worden. Om vogels niet direct helemaal naar de Vogelasiel “De Fûgelhelling” aan de Feart 1 in Ureterp (Fr.) te hoeven rijden, heeft de vrijwilliger uit Stuifzand aangeboden om ze bij hem thuis op te vangen. Hij wordt volgens een coördinator van de dierenbescherming door de organisatie in Ureterp momenteel opgeleid, zodat hij bij hem thuis de vooropvang van vogels kan doen, waarna ze z.s.m. naar Ureterp worden getransporteerd.

Geef een reactie