Hoogeveen – In Nederland is de sport nog niet zo bekend, maar her en der worden steeds meer banen aangelegd, bijvoorbeeld vorig najaar in Groningen. Desondanks is discgolf een internationale sport en wordt er zelfs een wereldkampioenschap georganiseerd.

foto: Disco Golf noord Nederland

Met name de Verenigde Staten en Finland gelden als absolute toplanden. Nieuwsgierig geworden: kom dan op zondagmiddag 26 maart naar het Steeenbergerpark en ontdek … discgolf. Op initiatief van ondernemer Henri Offerein is in het Steenbergerpark een golfbaan gerealiseerd. Geen gewone golfbaan, maar een disc-golfbaan met 15 holes.

Wethouder Jan Steenbergen verzorgt op zondagmiddag 26 maart om 13.00 uur de officiële opening bij de ingang naar het park, net achter de ingang van de apotheek. Belangstellenden en geoefenden kunnen vanaf 13.30 uur aan de slag met ‘de eerste Hoogeveense discgolfwedstrijd. Kortweg gezegd gaat het spel om het parcours met 15 holes frisbeeënd af te leggen. Een hole is gehaald wanneer de frisbee in de basket terecht komt. Dan mag je verder naar de volgende hole.

Geef een reactie