Hoogeveen/Hardenberg – Anton Douw, instructeur Motorvoertuigentechniek op de locatie KARgo! van het Alfa-college Hoogeveen, is er bijna klaar voor.

Op donderdag 4 juni aanstaande gaat hij zes keer de Alpe d’HuZes op fietsen! Anton: “Ik ben dan één van de duizenden deelnemers aan de Alpe d’HuZes. Fietsers en lopers die allemaal iets willen doen in de strijd tegen kanker.”alp d'huzes

Het zou een geweldige prestatie zijn wanneer dit lukt. Aan de voorbereiding heeft het niet gelegen. Bijna dagelijks fietst Anton vanuit zijn woonplaats Hardenberg naar Hoogeveen en aan het eind van de werkdag weer terug. Hij heeft hoogtemeters gemaakt in Duitsland en in de Ardennen en fietst natuurlijk ieder weekend zijn rondjes in de omgeving. Al met al heeft hij al zo’n 2500 km in de benen!

Anton is super gemotiveerd en kijkt uit naar 4 juni: “Ik wil iets doen voor iedereen die met kanker te maken heeft. Méér dan geld geven in een collectebus. Daarom ben ik ontzettend blij dat mijn collega’s van de vakgroep bereid zijn om mijn lesuren op te vangen in de eerste week van juni. Ze doen dit van harte en alleen daarom wil ik gewoon zes keer die berg op.”

Ook studenten Uniformberoepen dragen steentje bij
De komende weken rijdt Anton nog een paar trainingsrondjes in Nederland en op dinsdag 2 juni fietst hij met collega Mark Kalfsbeek één keer de Alpe d’HuZes omhoog om de berg verkennen. Mark is in Frankrijk met een grote groep studenten. De studenten Uniformberoepen van onze locaties in Hoogeveen en Groningen gaan onder andere helpen bij de opbouw en het verkeer regelen.

Steun Anton!
Bij de Alpe d’HuZes gaat het behalve om de sportieve prestatie ook om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de strijd tegen kanker. Wie Anton wil steunen en wil doneren kan dat doen via zijn eigen site.

Door Henk Boer

Geef een reactie