Dodenherdenking 4 mei 2024

HOOGEVEEN – Op het Raadhuisplein in Hoogeveen verzamelden zich al ruim op tijd mensen om de krans- en bloemstukleggingen en bijdragen van jongeren bij te wonen, die om 19.50 uur begon. Na de plechtigheden werd er een stille tocht gehouden van het Raadhuisplein naar het Verzetsmonument bij de Joodse begraafplaats aan de Zuiderweg.

Bij het monument werden bloemstukken gelegd en een gedicht voorgedragen door leerlingen van “Het Koraal”, nadat Ds. Snaterse een toespraak had gehouden. Vervolgens liepen we gezamenlijk naar het Oorlogsmonument bij de Nieuwe Begraafplaats op de Zuiderweg waar burgemeester Martijn Breukelman een kranslegging en toespraak verzorgde.

Het signaal “Taptoe” werd gespeeld door een muzikant van het orkest Wilhelmina, gevolgd door “2” minuten stilte en het Wilhelmus. Diverse kransen en bloemstukken, bijdragen van jongeren en militairen maakten de herdenking compleet.
Tot slot bracht een jonge dame een prachtig lied ten gehore in de Franse taal die na ieder couplet eindigde met Voila, voila, voila!

De Dodenherdenking in Hoogeveen werd georganiseerd door de Stichting Veteranen Hoogeveen en omstreken, in samenwerking met de Joodse gemeenschap Drenthe, Scouting Hoogeveen en muziekvereniging “Wilhelmina”. Een ieder die wilde deelnemen aan de herdenking was daarom ook van harte welkom.

Geef een reactie