Hollandscheveld – op meerdere plaatsen in de gemeente Hoogeveen waren woensdag 4 mei dodenherdenkingen. In Hollandscheveld startte deze met een kerkdienst in de Nederlands Hervormde kerk. Namens de gemeente was hier wethouder Jan Zwiers hierbij aanwezig.

Na de dienst volgde de herdenking op de Brink bij het monument. Waar kranslegging waren namens Gemeentebestuur, Historische Kring en de drie basisscholen. Tijdens deze kransleggingen speelde Selma Suruliz viool.

Daarna vertrok de stille tocht, onder begeleiding van omfloerste trom door Muziekvereniging Juliana de Bazuin, naar de begraafplaats in Hollandscheveld. Op de begraafplaats ging de stoet langs de door lantaarns aangegeven graven van oorlogsslachtoffers lopen. Men hield uiteindelijk stil bij de graven van de omgekomen geallieerde vliegeniers. Hierna volgde een toespraak door wethouder Jan Zwiers van de gemeente Hoogeveen. waarna gedichten voorgedragen door leerlingen van de basisscholen. Muziekvereniging Irene speelde tussendoor passende muziek.

Om klokslag 20.00 uur volgde twee minuten stilte, waarna het Wilhelmus werd gespeeld door muziekvereniging Irene.

Geef een reactie