HOOGEVEEN – Half februari start aan de Alteveerstraat in Hoogeveen Domesta met de bouw van een woongebouw voor begeleid wonen. Hier komen 36 appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking. Als de bouw volgens planning verloopt, verhuizen de bewoners van de Snikke en de Leliestraat in het voorjaar 2021 naar hun nieuwe woonplek. De bewoners krijgen begeleiding van Stichting Philadelphia Zorg op deze woonzorglocatie.

Vorig jaar september startte de bouw van een vergelijkbaar complex aan de Brederostraat. Voor beide projecten werkt Domesta samen met Stichting Philadelphia Zorg. Met de nieuwbouw gaat een jarenlange wens van ouders en bewoners in vervulling.

Het gebouw
Op de begane grond komen een dagbesteding en appartementen voor mensen die meer zorg nodig hebben. Op de 2e en 3e verdieping komen appartementen en algemene ruimtes, zoals een keuken en een gemeenschappelijke woonkamer.

Ode aan Hoogeveen
In het hekwerk van de balkons kome versieringen die verwijzen naar Drenthe, Hoogeveen en de nabije melkfabriek. Bewoners kunnen kiezen uit melkbussen, een bijenkorf (het wapen van Hoogeveen), een turfsteker of een trommelaar.

Gasloos
De nieuwbouw aan de Alteveerstraat / Piet Heinstraat wordt gasloos. Verwarmen gebeurt met infrarood panelen. Een slimme CO2-warmtepomp zorgt voor warm water.

%d bloggers liken dit: