Nieuwlande – Deze week starten in de Emmalaan in Nieuwlande de voorbereidingen voor de bouw van acht energiezuinige twee-onder-een-kapwoningen.

Plaatselijk Belang (Jan Giethoorn) op lokatie nieuwbouw aan de Emmalaan.
Plaatselijk Belang (Jan Giethoorn) op lokatie nieuwbouw aan de Emmalaan.

De huizen, geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens en senioren, worden gebouwd door bouwbedrijf Buursema. Tijdens de planvorming is er nauw overleg geweest tussen Plaatselijk Belang Nieuwlande en Domesta. De huizen worden in de zomer van 2016 opgeleverd.

Het definitieve ontwerp bestaat uit moderne, energiezuinige huizen met gebruik van duurzame materialen, zoals Drents larikshout voor de gevelbekleding en zonnepanelen voor de energievoorziening. Door de brede gevels en veel glas aan de voorzijde profiteren bewoners maximaal van de zon, wat zorgt voor lagere stookkosten.

Het bestuur van Plaatselijk Belang is tevreden over de samenwerking. “We zijn blij dat de open plekken aan de Emmalaan invulling krijgen met acht moderne woningen. Domesta heeft Plaatselijk Belang en bewoners steeds betrokken in het voortraject. Daardoor is het plan ook van de Nieuwlanders zelf.”

De bouw verloopt in twee fases van vier huizen. De eerste fase begint in oktober en is rond de kerst klaar. De tweede fase begint in het voorjaar van 2016. Het hele project is voor de bouwvak van 2016 opgeleverd. Voordat de bouw begint worden de nutsvoorzieningen aangepast. Omwonenden van de Emmalaan kunnen daar tijdelijk hinder van ondervinden.huisjes-domesta-nieuwlande plattegrond

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: