HOOGEVEEN – Gistermiddag hield de inmiddels bekende Drèents dichtster, schriefster, columniste, taolambassadeur van de gemeente ’t Ogeveine. Yvonne Bijl – Hooijer één boeken Presentatie “De Boas en Ikke”. Om eerst één locatie te vinden om dit te realiseren was al een hele toer. En dan de Corona er nog eens bij, uiteindelijk vond ze toch de plek die de boas het beste vond, in haar eigen grote achtertuin. Een select groepje mensen was uitgenodigd om dit bij te kunnen wonen met alle voorzorgsmaatregelen van het RIVM.

Met zo’n 30 personen was het eerst één hartelijk ontvangst, door Yvonne en de Boas. Met koffie of thee naar eigen believen. Drents op zijn top. En toen het moment suprême. Yvonne en de boas plaats namen achter het spreekgestoelte om daar in het Drents natuurlijk haar vrienden toe te spreken, en het eerste boek uit te rijken, aan één man die haar verhaaltjes lief is en ook de fotograaf is van de cover op het boek.

Fotograaf Martin Schonewille uit Noordscheschut werd onder valse voorwendselen door Yvonne uitgenodigd om zo haar eerste boek te kunnen overhandigen. Maar wel op andere half meter, maar wel veilig op één Drentse manier op de mattenklopper om zo veilig het boek uitstrijken. Na afloop bedankten Yvonne en de Boas iedereen voor de inspanningen die waren en zijn gelegerd die dit medemogelijk gemaakt hadden of nog doen.

Geef een reactie