Hoogeveen – Vandaag was het de laatste dag van de Voedselbank actie, de dag van de grote finale. Nog één dag ging “Samen voor de Voedselbank” de provincie door om zoveel mogelijk producten in te zamelen voor de voedselbanken in Drenthe. Wolter Klok en Margriet Benak namen de presentatie voor hun rekening.

Voorafgaand aan de uitzendingen, ging Margriet eerst langs bij Verzekeringen TVM, waar ze uit handen van directeur Arjan Bos een cheque van € 1000 kreeg. De Unigarant zamelde boodschappen in en overhandigde ook nog eens een cheque van 500 euro.

Met een live uitzending tussen 13.00 uur tot 16.00 uur stonden de vrijwilligers bij de ingang van de Coöp aan het flyeren om zo de mensen iets extra’s te laten kopen. En om zo de mensen van de voedselbank een steuntje in de rug te geven met wat extra’s.

Op het parkeerterrein van het winkelcentrum kreeg Wolter Klok € 20 overhandigd. Er werd in totaal voor een bedrag van € 630 gewinkeld bij de Coöp in de Grote Beer. Er werd ook nog eens een gift van de Rendo in Meppel gedoneerd van € 750. Margriet zelf deed ook nog eens een duit in het zakje van € 100. Kinderen kwamen met een flessenbon van 75 eurocenten. In totaal werd er een bedrag van € 2270 op gehaald.

De vrijwilligers van de voedselbank haalden ongeveer 7 winkelwagens vol goederen op bij de Coöp voor transport naar RTV-Drenthe. Vorig jaar werd er voor € 183.000 euro op gehaald. RTV-Drenthe doet vanavond live verslag, waar ook het eindbedrag word bekend gemaakt. (Hier een eerder verslag van de voedselbank door de Rotary club Hoogeveen)

RTVDrenthe Directeur Dink Binnendijk maakte bekend tijdens de live uitzending dat er een bedrag van € 181.566.60 is opgehaald.

Er werd ingezameld,
4061 kratten
57.907 producten
€ 36.500 euro aan extra cheques. Dit zijn cheques voor culturele activiteiten voor mensen die gebruikmaken van de Voedselbank.

https://platform.twitter.com/widgets.js

 

https://platform.twitter.com/widgets.js

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: