HOOGEVEEN – Drenthe is het land van tradities. Van klootschieten tot kraamschudden en van midwinterhoornblazen tot carbid schieten: Drenthe is trots op z`n cultuur. Een van de mooiste tradities is daarnaast de tournee van het gezelschap Drenthe Plat. Al jarenlang komt dit drentse cabaret elk seizoen met een heerlijk en gloednieuw programma waarbij het goed toeven is. Het publiek een prachtig avondje uit bezorgen is het ultieme doel en daarin speelt de drentse humor de absolute hoofdrol.

Alle bekende personages worden ook dit seizoen weer ten tonele gevoerd. Hendurk & Geessie is het boerenechtpaar dat op smeuige wijze verteld over de bijzondere figuren uit hun dorp, Mans is de jonge cabarettier die zijn avonturen voornamenlijk beleefd in „het Haagse“, waar hij als „beveiliger van Mark Rutte“ in de weer is. Een ijzersterke creatie, waarmee hij de lachers op zijn hand krijgt. Aaltje & Trijntje zijn ook weer van de partij: twee al wat oudere hartsvriendinnen die heel wat te stellen hebben met hun mannen en hun kleinkinderen. De twee „dames“ zijn elk seizoen weer goed voor vele lachsalvo`s.

In de muziekale omlijsting zijn alle vier de leden van Drenthe Plat van de partij. Ze brengen een aantal heerlijke dialectnummers, waarbij zij zichzelf begeleiden op een diversiteit aan instrumenten.

En er is goed nieuws voor de inwoners van Hoogeveen en omgeving. Drenthe Plat komt ook dit seizoen weer naar Hoogeveen en speelt op Zaterdag 24 Februari de nieuwe voorstelling in Theater De Tamboer, Hoofdstraat 17, telefoon 0528 280190.

Aanvang van de voorstelling is 20.15 uur. De entreekaarten voor deze heerlijke avond uit zijn nu al in voorverkoop verkrijgbaar aan de theaterkassa. En vergeet niet: Lachen is gezond dus: mis het niet!

Door Henk Boer

Geef een reactie