ELIM – Hoe kijken geëmigreerde Nederlanders die al meet dan 60 jaar in America wonen aan tegen het Nederland van nu. Het werd een super leuk gesprek in het Drentse dialect gemengd met een vleugje Amerikaans.

Deze wekelijkse videorubriek heeft dit keer de cryptische omschrijving “Holland – Amerika”. Een in de jaren 50 geëmigreerd echtpaar uit Drenthe komt drie maanden per jaar terug naar Nederland om op vaderlandse bodem (in de Gemeente Hoogeveen) te genieten van het pracht wat Nederland en dus ook Drenthe te bieden heeft.

Catrienus en Riek Niezing zijn in de vijftiger jaren naar Saint Louis, een Amerikaanse stad in de staat Missouri geëmigreerd. Daar zijn ze met niets begonnen, hebben zelfs armoede gekend, maar hebben er een welverdiend succesverhaal van weten te maken. Wij zijn benieuwd hoe ze nu na 65 jaar tegen Nederland aankijken en hoe men het Amerika van Trump beleefd.

Catrienus en Riek Niezing Ingezonden foto ©

Een zeer interessant interview met twee gepassioneerde tachtigers, die na al die jaren nog zo plat praten als een dubbeltje, op een enkel Engels woordje na dan. Bent u nieuwsgierig geworden kijk Deze moet u gezien hebben….. Normaal komen de nieuwe afleveringen van ‘met Koopman op pad’ op de maandag online via de digitale nieuwssites en Facebook, maar tijdens de bouwvak zal dat zondagmiddag zijn.

https://www.dehoogevener.nl/met-koopman-op-pad-terugblikken/
Een gedachte over “Drents dialect met Amerikaans accent”
  1. […] ELIM – Meer dan 50 jaar in America en dan is het Drentse dialect nog volledig in tact. Deze aflevering over Carl en Riek Niezing van oorsprong komt Catrienus uit Klazienaveen en Riek, die ze in America Freddy noemen uit Coevorden. Koopman op pad had deze tachtigers voor de camera en had een zeer interessant gesprek met deze Amerikaanse Drenten, die de meeste jaren nog 3 maanden in Nederland verblijven. Beleef het mee door deze aflevering te kijken. Hier de eerdere gemaakte reportage […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: