WIJSTER/COL DU VAM – Lorena Wiebes van SD Worx-Protime heeft zondag opnieuw een overwinning behaald in de MIRON Women’s WorldTour Ronde van Drenthe. De Nederlandse sprintster was de snelste op de VAM-berg na een zware koers met veel wind, smalle wegen en bochten.

De wedstrijd kende dit jaar een ander parcours dan normaal, omdat de organisatie geen vergunning kreeg om over de Drentse keien te rijden. Daarom moesten de rensters zes keer de VAM-berg beklimmen, een voormalige vuilstortplaats die nu het hoogste punt van Drenthe is. De koers was 158 kilometer lang en werd al vroeg gekleurd door een lange solo van Valerie Demey, de Belgische renster van VolkerWessels. Zij won gisteren nog de Drentse Acht van Westerveld, maar werd vandaag op 38 kilometer van de finish ingerekend door het jagende peloton.

In de finale was het vooral Puck Pieterse die indruk maakte met haar aanvallen. De jonge veldrijdster en mountainbikester van Alpecin-Fenix kreeg steun van SD Worx (Wiebes) en DSM-Firmenich-PostNL (Charlotte Kool) om het peloton in waaiers te trekken. Zeven rensters wisten zich af te scheiden van de rest, onder wie ook Georgi en Balsamo. Op de laatste beklimming van de VAM-berg probeerde Pieterse nog weg te rijden, maar ze werd teruggepakt door de andere vluchters. In de sprint was Wiebes vervolgens oppermachtig en pakte ze haar tweede zege van het seizoen.

Foto: Jochem van de Weg

Geef een reactie