HOOGEVEEN – Vepa uit Hoogeveen is verkozen tot ‘Hét Duurzame Drentse Bedrijf 2018’. Dat werd vanmiddag bekend tijdens Hét Duurzaam Drenthe Event in het provinciehuis in Assen. Ruim tweehonderd belangstellenden bezochten het event.

foto VEPA ©

1e prijs: plastic uit de gracht wordt kantoormeubilair
Stop talking. Let’s start doing! Dat is het motto van Vepa. Samen met stichting Plastic Whale gaat het Hoogeveense bedrijf de strijd aan tegen de plasticsoep. Vepa maakt van Amsterdams grachtenplastic kantoormeubelen. Al hun producten zijn uniek en maken ze zelf van bijzondere (gerecyclede) grondstoffen. Ook van hun eigen afval maken ze weer nieuwe producten. Vepa doet duurzaam. Daarom zijn zij Hét duurzame Drentse bedrijf van 2018.

Publieksprijs
Net als vorig jaar kon het publiek een stem uitbrengen op enkele duurzame ideeën. Gebiedscoöperatie Zuidoost Drenthe mocht de publieksprijs in ontvangst nemen. Zij willen bermgras een nieuwe toekomst geven. Bermgras wordt momenteel gezien als afval. Maar het is juist geschikt als grondstof voor bijvoorbeeld plaatmateriaal, papier of karton. Hierdoor wordt een circulaire economie opgezet waardoor het proces verandert van maaien naar oogsten.

Door Henk Boer

%d bloggers liken dit: