HOOGEVEEN – Na een aantal weken fanatiek trainen was het vrijdag eindelijk zo ver: het ISK-voetbaltoernooi in Hoogeveen. Leerlingen van scholen uit Assen, Emmen, Hardenberg en Hoogeveen deden vol enthousiasme mee. De meiden van Wolfsbos, de jongens (12-15 jaar) van het Roelof van Echten College (RvEC) en de jongens (16-18 jaar) van het Dr. Nassau College wonnen het toernooi.

Het was niet de eerste keer dat ISK-leerlingen van verschillende scholen elkaar treffen op een voetbaltoernooi. “Al een aantal jaren spelen verschillende ISK-scholen uit Noord-Nederland tegen elkaar. Dit jaar had Hoogeveen de primeur om het voetbaltoernooi voor de Drentse ISK’s te organiseren. Leerlingen uit Assen, Emmen, Hardenberg en Hoogeveen deden hieraan mee’”, zegt Anneke Huitsing-Terpstra, ISK-coördinator op het RvEC. Het toernooi was sportief én sociaal gezien een hoogtepunt. “Op zo’n toernooi zien leerlingen elkaar soms weer nadat ze elkaar eerder ontmoet hebben op een ander AZC of een andere ISK-school.”

Met veel plezier sporten
De sportdocenten van het RvEC en Wolfsbos hebben een prachtig toernooi georganiseerd. “Het toernooi kende drie categorieën: jongens 12-15 jaar, jongens 16-18 jaar en meisjes. De winnaars van elke categorie hebben een mooie beker ontvangen. Alle deelnemende leerlingen hebben een mooie medaille en keycord gekregen. Deze zijn gesponsord door Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe, waar Koert Thalen zich hard inzet om onze leerlingen met veel plezier te laten sporten. Het Jeugdeducatiefonds heeft een gezond tussendoortje en flessen water gesponsord. We zijn heel blij met de bijdrage van onze sponsors. Het was een sportieve, gezellige dag!”

Geef een reactie